Sázená vejce po pekařsku

20 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
72 mg
Cukr
472 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na lívanečníku vymazaném olejem osmažíme jemně nakrájený česnek a vyjmeme ho. Přidáme na kostičky rozkrájenou veku bez kůrky a za stálého míchání osmažíme do zlatova.
  • 2
    Na osmažené kostičky veky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a na mírném ohni smažíme, až bílky ztuhnou.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 29. 10. 2015
Sázená vejce po pekařsku
Sázená vejce po pekařsku jsou velice dobrá, jen nenechávejte veku moc opéct, protože se vám dopeče při smažení volského oka. Jakmile ji více opečete a teprve potom na ně rozklepnete vajíčko, tak se vám veka připálí.