Sázená vejce s drůbežími játry
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 8kusůVejce slepičí
- 200gramůJátra drůbeží
- 80gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
520 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a plátky jater na ní zprudka opečeme. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, lehce osmahneme a vše opepříme.
- 2Játra rozdělíme na čtyři porce a vždy na jednu porci rozklepneme dvě vejce a necháme pod pokličkou ztuhnout. Vejce osolíme až před podáváním a ozdobíme je nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.