Šči z kysaného zelí s houbami
55 min.
Ingredience
- 400gramůZelí kysané
- 30gramůHouby sušené
- 300mililitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 4kusyPepř černý celý
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby namočíme do vody a necháme alespoň hodinu namočené. Kysané zelí nakrájíme na kousky. Mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme najemno.
- 2Namočené houby i s vodou vlijeme do hrnce a vaříme doměkka. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku.
- 3Na oleji osmažíme mrkev, petržel, cibuli a zelí, osolíme, vmícháme jíšku, přidáme bobkový list, pepř, vlijeme polovinu vývaru a dusíme. Když je zelí měkké, přilijeme zbylý vývar, uvařené houby a přivedeme do varu. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.