Šči z kysaného zelí s houbami

55 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby namočíme do vody a necháme alespoň hodinu namočené. Kysané zelí nakrájíme na kousky. Mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme najemno.
  • 2
    Namočené houby i s vodou vlijeme do hrnce a vaříme doměkka. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku.
  • 3
    Na oleji osmažíme mrkev, petržel, cibuli a zelí, osolíme, vmícháme jíšku, přidáme bobkový list, pepř, vlijeme polovinu vývaru a dusíme. Když je zelí měkké, přilijeme zbylý vývar, uvařené houby a přivedeme do varu. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.