Sedlácké dýňové tortelli

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli podusíme na 30 g másla. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a pomalu vaříme, podléváme vývarem.
  • 2
    Uvařenou dýni rozmixujeme společně se sušenkami. Přimícháme nastrouhaný sýr, muškátový oříšek, sůl a pepř.
  • 3
    Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a v chladničce necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme plát a ve vzdálenosti 2 cm od sebe ho poklademe náplní. Přikryjeme druhým plátem, okraje prsty přimáčkneme. Zoubkovaným rádýlkem vykrájíme čtverečky — tortelli. Bůček nakrájíme na proužky a osmahneme ho na pánvi se zbylým máslem a šalvějí. Tortelli uvaříme a ihned podáváme s vypečeným bůčkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.