Sedlácké dýňové tortelli
70 min.
Ingredience
- Na náplň
- 50gramůCibule
- 250gramůDýně
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceSýr Parmezán
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 3gramyMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůSušenky Amaretti
- Na omáčku
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 150gramůVepřový bok uzený
- Na těsto
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli podusíme na 30 g másla. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a pomalu vaříme, podléváme vývarem.
- 2Uvařenou dýni rozmixujeme společně se sušenkami. Přimícháme nastrouhaný sýr, muškátový oříšek, sůl a pepř.
- 3Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a v chladničce necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme plát a ve vzdálenosti 2 cm od sebe ho poklademe náplní. Přikryjeme druhým plátem, okraje prsty přimáčkneme. Zoubkovaným rádýlkem vykrájíme čtverečky — tortelli. Bůček nakrájíme na proužky a osmahneme ho na pánvi se zbylým máslem a šalvějí. Tortelli uvaříme a ihned podáváme s vypečeným bůčkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.