Sedmihradský šoulet
100 min.
Ingredience
- 400gramůSkopová kýta
- 150gramůVepřový bok uzený
- 160gramůFazole
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80gramůTuk
- 80gramůCibule
- 15gramůČesnek
- 5gramůMajoránka
- 120gramůKroupy střední
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
39 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
937 mg
Postup přípravy
- 1Skopové i vepřové maso očistíme a omyjeme. Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu a dáme maso vařit téměř doměkka, vývar použijeme na šoulet.
- 2Přes noc namočené fazole uvaříme doměkka, také uvaříme kroupy. Na tuku zesklovatíme pokrájenou cibuli, přisypeme fazole a kroupy, okořeníme, přidáme drcený česnek, podle potřeby vývar a dobře promícháme.
- 3Pekáč vymastíme tukem a dáme vrstvu šouletu, plátky uzeného a skopového masa, zakončíme šouletem a zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.