Sedmihradský talíř
60 min.
Ingredience
- 450gramůVepřová kýta
- 450gramůHovězí svíčková
- 450gramůTelecí plec
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 1decilitrOlej rostlinný
- 100gramůČervená řepa sterilovaná
- 200gramůZelí kysané
- 150gramůOkurky nakládané
- 200gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 80gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
983 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
65 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli s česnekem rozmixujeme dohladka a promícháme s olejem. Všechny druhy masa nakrájíme na malé plátky, vždy 4 od každého masa. Naklepeme, nasolíme, opepříme a potřeme je umixovanou pastou, naskládáme na sebe do nádoby a necháme 2 hodiny odležet v chladnu.
- 2Postupně všechny plátky opečeme na rozpáleném sádle dozlatova a naskládáme do středu velkého tácu. Po krajích tácu rozmístíme okapanou červenou řepu, kysané zelí, vějířky z nakládaných okurek, sterilovanou kukuřici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.