Sedmihradský tokáň
75 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 60gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2decilitryVíno bílé
- 200gramůPaprika zelená
- 200gramůRajčata
- 30mililitrůProtlak rajčatový
- 3gramyMajoránka
- 20gramůMajoránka čerstvá
- 5gramůPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
9 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Na tuku potom osmažíme cibuli a česnek nakrájené nadrobno, trochu podlijeme vínem, přidáme protlak a koření. Krátce povaříme a přidáme hovězí maso nakrájené na nudličky. Opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a zakryté dusíme 30 minut. Když je maso skoro hotové, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme doměkka. Přilijeme zbytek vína, osolíme a povaříme odkryté, aby se tekutina zredukovala a šťáva zhoustla. Podáváme ozdobené snítkou čerstvé majoránky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.