Šéfkuchařův podzimní salát

27 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
74 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
9 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici rozebereme na růžičky, vypraný římský salát nakrájíme na širší proužky, na plátky nakrájíme oloupanou podélně rozpůlenou červenou cibuli, malou oloupanou okurku a jablka. Dva stonky řapíkatého celeru nakrájíme na kousky, oloupanou mrkev na hranolky, umeleme pepř, nasekáme čerstvý koriandr a 100 ml vody spaříme hrozinky.
  • 2
    V hrnci uvedeme do varu 500 ml osolené vody, přidáme brokolici a vaříme ji 1-2 minuty. Když začne měknout, vodu slijeme a brokolici necháme 15 minut zchladnout
  • 3
    Mezitím připravíme dresink. V misce metličkou vyšleháme bílý jogurt s olivovým olejem, dijonskou hořčicí, limetkovou šťávou, koriandrem, solí a pepřem.
  • 4
    Ve větší míse smícháme vařenou brokolici a salát s cibulí, okurkou, jablky, celerem a mrkví. Základ zalijeme dresinkem a důkladně promícháme, aby všechny součásti byly dresinkem dobře obaleny.
  • 5
    Do středu velké mísy naaranžujeme na tenké plátky nakrájenou šunku, kolem ní naklademe salát a vše posypeme hrozinkami a praženými arašídy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.