Šéfkuchařův podzimní salát
27 min.
Ingredience
- 225gramůBrokolice
- 1kusSalát římský
- 1kusCibule
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyJablka
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžíceArašídy
- 2lžíceHrozinky
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 200mililitrůJogurt bílý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1lžíceLimetková šťáva
- 200gramůŠunka krůtí
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
74 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
9 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Brokolici rozebereme na růžičky, vypraný římský salát nakrájíme na širší proužky, na plátky nakrájíme oloupanou podélně rozpůlenou červenou cibuli, malou oloupanou okurku a jablka. Dva stonky řapíkatého celeru nakrájíme na kousky, oloupanou mrkev na hranolky, umeleme pepř, nasekáme čerstvý koriandr a 100 ml vody spaříme hrozinky.
- 2V hrnci uvedeme do varu 500 ml osolené vody, přidáme brokolici a vaříme ji 1-2 minuty. Když začne měknout, vodu slijeme a brokolici necháme 15 minut zchladnout
- 3Mezitím připravíme dresink. V misce metličkou vyšleháme bílý jogurt s olivovým olejem, dijonskou hořčicí, limetkovou šťávou, koriandrem, solí a pepřem.
- 4Ve větší míse smícháme vařenou brokolici a salát s cibulí, okurkou, jablky, celerem a mrkví. Základ zalijeme dresinkem a důkladně promícháme, aby všechny součásti byly dresinkem dobře obaleny.
- 5Do středu velké mísy naaranžujeme na tenké plátky nakrájenou šunku, kolem ní naklademe salát a vše posypeme hrozinkami a praženými arašídy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.