Segedínský guláš z kančí plece
60 min.
Ingredience
- 600gramůKančí plec
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůSlanina vepřová
- 500gramůZelí kysané
- 1lžičkaSůl
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
59 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso vykostíme a nakrájíme na kostky, zelí scedíme a překrájíme.
- 2V kastrole na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso a restujeme. Maso zaprášíme moukou, mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín a pod poklicí dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme zelí a dodusíme. Na závěr guláš zahustíme smetanou, v níž jsme rozšlehali zbylou mouku a chvilku provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.