Segedínský guláš z králíka
60 min.
Ingredience
- 750gramůKrálík
- 1kusCibule
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkyPaprika mletá sladká
- 0,5kilogramZelí kysané
- 250mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůVíno bílé
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozdrtíme, zelí scedíme a překrájíme. Králičí maso vykostíme a nakrájíme na kostky.
- 2Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso, osolíme, opepříme a opečeme. Do masa vmícháme mouku, chvíli restujeme, přidáme papriku, zamícháme, přidáme zelí, zalijeme vínem, trochou vody a za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme vodu.
- 3Guláš odstavíme ze sporáku a vmícháme zakysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.