Sekaná Parmentier

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1187 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
100 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kusy a necháme uvařit v osolené vodě.
  • 2
    Uvařené brambory rozmixujeme na hladkou kaši, přilijeme mléko, smetanu, vmícháme 120 g másla, muškátový oříšek, osolíme a opepříme.
  • 3
    Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na zbytku rozpuštěného másla. Přidáme mleté maso, vývar, nasekanou petržel a opět osolíme a opepříme.
  • 4
    Maso povaříme 5 minut, pak odstavíme stranou.
  • 5
    Zapékací mísu vymastíme máslem, dno pokryjeme polovinou kaše, na ní dáme připravené maso a na závěr překryjeme zbytkem kaše.
  • 6
    Vše zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct při 190 °C na 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.