Sekaná pečeně pečená ve formě
80 min.
Ingredience
- 1lžíceSádlo škvařené
- 400gramůMaso mleté - mix
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 1šálekMléko polotučné
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
259 mg
Cukr
642 mg
Postup přípravy
- 1Mleté maso dvakrát umeleme, osolíme, opepříme a necháme cca 1/2 hodiny odležet.
- 2Cibuli očistíme na nakrájíme na drobno, poté osmahneme na sádle nebo rozpuštěné slanině a ke konci přidáme nasekanou petrželovou nať.
- 3Do odleželého masa přidáme vychladlou cibuli, přilijeme dobře ušlehaná vejce a mouku. Vše řádně promícháme.
- 4Tuhým sádlem vymastíme řádně formu, masovou směs do ni urovnáme, zakryjeme alobalem. Formu vložíme do vodní lázně, přikryjeme a pečeme 1 hodinu.
- 5Sekanou pečeni můžeme podávat teplou i studenou s dušenou zeleninou nebo saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.