Sekaná pečeně pečená ve formě

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
259 mg
Cukr
642 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso dvakrát umeleme, osolíme, opepříme a necháme cca 1/2 hodiny odležet.
  • 2
    Cibuli očistíme na nakrájíme na drobno, poté osmahneme na sádle nebo rozpuštěné slanině a ke konci přidáme nasekanou petrželovou nať.
  • 3
    Do odleželého masa přidáme vychladlou cibuli, přilijeme dobře ušlehaná vejce a mouku. Vše řádně promícháme.
  • 4
    Tuhým sádlem vymastíme řádně formu, masovou směs do ni urovnáme, zakryjeme alobalem. Formu vložíme do vodní lázně, přikryjeme a pečeme 1 hodinu.
  • 5
    Sekanou pečeni můžeme podávat teplou i studenou s dušenou zeleninou nebo saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.