Sekaná pečeně z telecího a vepřového masa
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKapary sterilované
- 2kusyNové koření celé
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůVepřové maso libové
- 750gramůTelecí plec
- 3kusyVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
25 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
497 mg
Cukr
971 mg
Postup přípravy
- 1Telecí i vepřové maso očistíme, omyjeme, a rozkrájíme na menší kousky. Umeleme ho s namočenými a vymačkanými žemlemi.
- 2Na části másla necháme dusit rozkrájenou cibuli a petrželovou nať, přidáme česnek utřený se solí, špetku nastrouhané citrónové kůry, vše přidáme k masu a řádně zamícháme.
- 3Vejce na másle umícháme a taktéž přidáme k umletému masu. Dle potřeby přisolíme, řádně maso vypracujeme a vytvoříme 2 středně dlouhé šišky.
- 4Šišky vložíme na dobře máslem vymaštěný pekáč a za mírného podlévání vodou a polévání šťávou pečeme zhruba 1 hodinu.
- 5Zatím z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru a smetanou, řádně rozmícháme, přilijeme šťávu z pečeně, přidáme nové koření, nasekané kapary, špetku citrónové kůry a necháme přejít varem. Poté ji přecedíme.
- 6Jako přílohu podáváme noky, knedlíky a těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.