Sekaná pečeně z telecího a vepřového masa

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
25 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
497 mg
Cukr
971 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí i vepřové maso očistíme, omyjeme, a rozkrájíme na menší kousky. Umeleme ho s namočenými a vymačkanými žemlemi.
  • 2
    Na části másla necháme dusit rozkrájenou cibuli a petrželovou nať, přidáme česnek utřený se solí, špetku nastrouhané citrónové kůry, vše přidáme k masu a řádně zamícháme.
  • 3
    Vejce na másle umícháme a taktéž přidáme k umletému masu. Dle potřeby přisolíme, řádně maso vypracujeme a vytvoříme 2 středně dlouhé šišky.
  • 4
    Šišky vložíme na dobře máslem vymaštěný pekáč a za mírného podlévání vodou a polévání šťávou pečeme zhruba 1 hodinu.
  • 5
    Zatím z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru a smetanou, řádně rozmícháme, přilijeme šťávu z pečeně, přidáme nové koření, nasekané kapary, špetku citrónové kůry a necháme přejít varem. Poté ji přecedíme.
  • 6
    Jako přílohu podáváme noky, knedlíky a těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.