Sekaná s houbami a vejci

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
926 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tři vajíčka uvaříme natvrdo, rohlík namočíme v mléce, rozšleháme jedno vejce, cibuli nakrájíme na drobno, houby pokrájíme na kostičky. Pekáč vymažeme tukem.
  • 2
    Nejprve na oleji restujeme cibuli, přidáme houby a dusíme do vysmahnutí šťávy. Houby necháme vychladnout.
  • 3
    Vařené hovězí maso pokrájíme a spolu se syrovou vepřovou kýtou umeleme. Do směsi vmícháme namočený rohlík, z kterého jsme vymačkali mléko, vychladlé houby, sůl, pepř, rozmíchané vejce a zahustíme strouhankou.
  • 4
    Ze směsi utvoříme na vále posypaném strouhankou váleček, do jehož středu zabalíme oloupaná uvařená vejce. Sekanou vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, dokud sekaná nezezlátne. Podáváme s vařenými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.