Sekaná s houbami a vejci
125 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 200gramůVepřová kýta
- 150gramůHovězí maso přední
- 30gramůStrouhanka
- 40gramůOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVoda pitná
- 50gramůRohlíky bílé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
926 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Tři vajíčka uvaříme natvrdo, rohlík namočíme v mléce, rozšleháme jedno vejce, cibuli nakrájíme na drobno, houby pokrájíme na kostičky. Pekáč vymažeme tukem.
- 2Nejprve na oleji restujeme cibuli, přidáme houby a dusíme do vysmahnutí šťávy. Houby necháme vychladnout.
- 3Vařené hovězí maso pokrájíme a spolu se syrovou vepřovou kýtou umeleme. Do směsi vmícháme namočený rohlík, z kterého jsme vymačkali mléko, vychladlé houby, sůl, pepř, rozmíchané vejce a zahustíme strouhankou.
- 4Ze směsi utvoříme na vále posypaném strouhankou váleček, do jehož středu zabalíme oloupaná uvařená vejce. Sekanou vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, dokud sekaná nezezlátne. Podáváme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.