Sekaná s křupavou polevou
100 min.
Ingredience
- 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
- 750gramůHovězí maso mleté
- 1kusBrambory
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 10lžicStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 5lžicRajčatová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse dobře promícháme mleté hovězí libové maso, nastrouhanou bramboru a mrkev, jemně nasekanou cibuli, strouhanku, rozšlehané vejce, rajčatovou šťávu (nebo ovocné čatní), bylinkovou směs a pepř. Připravenou směs rozprostřeme v máslem vymazané chlebové formě (11x21 cm) a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě na 210 °C.
- 2Po upečení slijeme vypečený tuk, opatrně překlopíme z formy na máslem vymazaný plech, potřeme směsí rajčatové a worcesterské omáčky, strouhankou smíchanou s rozpuštěným máslem a dalších 15-20 minut pečeme. Sekaná je hotová, má-li křupavou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.