Sekaná se špenátovou náplní
120 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 7stroužkůČesnek
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 0,5lžičkaBazalka sušená
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 50mililitrůOlej rostlinný
- Na sekanou
- 80gramůMrkev kořen
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 70gramůOvesné vločky
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžíceHořčice plnotučná
- 800gramůMaso mleté - mix
- 6lžicMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na špenát
- 600gramůŠpenát listový čerstvý
- 80mililitrůZakysaná smetana
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
57 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Špenát opláchneme a necháme okapat. Cibuli pokrájíme na jemno, česnek prolisujeme, tymiánové lístky nasekáme také na jemno. Mrkev strouháme nahrubo.
- 2Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, za stálého míchání smažíme, až cibule zezlátne. Poté polovinu cibulové směsi odložíme stranou, ke zbylé cibuli vmícháme rajčata i s nálevem, sušené bylinky, vývar, sůl, pepř a na mírném plameni za občasného míchání dusíme.
- 3Na sekanou nejprve podusíme špenát asi 4 minuty, poté ho scedíme, necháme okapat a ještě zbylou vodu vymačkáme. Špenát nasekáme a v misce promícháme se strouhaným muškátovým oříškem, smetanou, solí i pepřem.
- 4K mletému masu přidáme odloženou cibuli, nastrouhanou mrkev, tymián, vločky, rozšlehaná vejce, mléko, hořčici, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř a vypracujeme kompaktní hmotu.
- 5Tu rozprostřeme na fólii, potřeme špenátovou směsí a za pomoci fólie stočíme do tvaru rolády. Oba konce upravíme tak, aby náplň nemohla vytéci. Sekanou vložíme do pekáče s nepřilnavým povrchem, v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 50 minut. Poté sekanou potřeme trochou rajčatové omáčky a dopečeme ještě 5 minut. Upečenou sekanou necháme pod alobalem asi 5 - 10 minut odpočinout. Krájíme na plátky, podáváme s rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.