Sekaná se špenátovou náplní

120 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
57 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát opláchneme a necháme okapat. Cibuli pokrájíme na jemno, česnek prolisujeme, tymiánové lístky nasekáme také na jemno. Mrkev strouháme nahrubo.
  • 2
    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, za stálého míchání smažíme, až cibule zezlátne. Poté polovinu cibulové směsi odložíme stranou, ke zbylé cibuli vmícháme rajčata i s nálevem, sušené bylinky, vývar, sůl, pepř a na mírném plameni za občasného míchání dusíme.
  • 3
    Na sekanou nejprve podusíme špenát asi 4 minuty, poté ho scedíme, necháme okapat a ještě zbylou vodu vymačkáme. Špenát nasekáme a v misce promícháme se strouhaným muškátovým oříškem, smetanou, solí i pepřem.
  • 4
    K mletému masu přidáme odloženou cibuli, nastrouhanou mrkev, tymián, vločky, rozšlehaná vejce, mléko, hořčici, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř a vypracujeme kompaktní hmotu.
  • 5
    Tu rozprostřeme na fólii, potřeme špenátovou směsí a za pomoci fólie stočíme do tvaru rolády. Oba konce upravíme tak, aby náplň nemohla vytéci. Sekanou vložíme do pekáče s nepřilnavým povrchem, v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 50 minut. Poté sekanou potřeme trochou rajčatové omáčky a dopečeme ještě 5 minut. Upečenou sekanou necháme pod alobalem asi 5 - 10 minut odpočinout. Krájíme na plátky, podáváme s rajčatovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.