Sekaná v pizzovém kabátku
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 330gramůTěsto na pizzu
- 1kusŽemle tuková
- 400gramůMozzarella
- 100gramůRajčata
- 800gramůMaso mleté - mix
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 10gramůBazalka
- 1lžičkaMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
54 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme s předem namočenou a vymačkanou žemlí, vejcem, nasekanou cibulí a česnekem, oloupanými, na kostičky nakrájenými rajčaty, na kostky pokrájenou Mozzarellou. Otrháme lístky bazalky, nasekáme je a vmícháme do masové směsi. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Ze směsi vytvarujeme šišku, položíme na pomaštěný plech a pečeme při 200 stupních Celsia asi 50 minut. Sekanou vyjmeme z trouby, necháme vychladnout.
- 3Z těsta na pizzu vyválíme větší plát a maso do něj zabalíme. Povrch těsta potřeme žloutkem, dopékáme ještě 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.