Sekaná z hovězího masa se sýrovou omáčkou
63 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso mleté
- 80gramůOvesné vločky
- 2lžíceVoda pitná
- 60gramůKečup
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na omáčku
- 220gramůSýr Eidam cihla 45%
- 80mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2lžičkyHořčice v prášku
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
32 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Petrželovou nať nasekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr ustrouháme.
- 2Mleté maso v míse posypeme ovesnými vločkami, přelijeme vroucí vodou a promícháme s cibulí, petrželovou natí, kečupem, solí, pepřem. Hmotu řádně promícháme, poté vyplníme chlebíčkovou formu, kterou jsme vymazali máslem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut.
- 3V mezičase připravíme omáčku. V rendlíku smícháme nastrouhaný sýr, hořčičný prášek a smetanu, na mírném plameni za stálého šlehání necháme sýr rozpustit a vymícháme hladkou omáčku.
- 4Upečenou sekanou vyklopíme na servírovací mísu, nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.