Sekaná z Jilemnicka

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
933 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle pokrájíme na kostičky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem. Uvařený uzený bůček pokrájíme nadrobno a dáme k žemlím. Ještě přidáme vejce, rozetřený česnek, drobně pokrájenou cibuli, pepř, sůl, majoránku, sladkou a pálivou papriku.
  • 2
    Směs dobře promícháme, zředíme vývarem (nejlépe z uzeného bůčku) a dáme do sádlem vymaštěné zapékací menší mísy, uhladíme a posypeme kmínem.
  • 3
    Pečeme v předem předehřáté troubě při 220°C přibližně 30-40 minut do zlatohněda.
  • 4
    Upečenou sekanou pokrájíme na porce a podáváme s přílohami podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 5. 11. 2015
Sekaná z Jilemnicka
Nejlepší sekaná, není na ni co zkazit:-) V každé troubě je doba pečení trochu jiná, tak pozor ať nepřipálíte😋