Sekaná z Jilemnicka
60 min.
Ingredience
- 300gramůŽemle tuková
- 500gramůVepřový bok uzený
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 4decilitryMasový vývar
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaKmín celý
- 4stroužkyČesnek
- 1,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
933 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žemle pokrájíme na kostičky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem. Uvařený uzený bůček pokrájíme nadrobno a dáme k žemlím. Ještě přidáme vejce, rozetřený česnek, drobně pokrájenou cibuli, pepř, sůl, majoránku, sladkou a pálivou papriku.
- 2Směs dobře promícháme, zředíme vývarem (nejlépe z uzeného bůčku) a dáme do sádlem vymaštěné zapékací menší mísy, uhladíme a posypeme kmínem.
- 3Pečeme v předem předehřáté troubě při 220°C přibližně 30-40 minut do zlatohněda.
- 4Upečenou sekanou pokrájíme na porce a podáváme s přílohami podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 5. 11. 2015
Sekaná z Jilemnicka
Nejlepší sekaná, není na ni co zkazit:-) V každé troubě je doba pečení trochu jiná, tak pozor ať nepřipálíte😋