Sekaná z králíka

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1249 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
98 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umyté a vykostěné králičí maso a slaninu spolu s cibulí na strojku na maso pomeleme.
  • 2
    Do mísy s mletým masem přidáme pepř, sůl, zázvor, citrónovou šťávu, kečup, majoránku, rozmačkaný česnek, vejce s moukou a dobře promícháme. Utvoříme šišku, potřeme ji 1 ks rozšlehaným vejcem, naskládáme plátky slaniny, položíme na máslem vymaštěný pekáč, podlijeme vodou a za občasného podlévání v předehřáté troubě pečeme přibližně 1 hodinu.
  • 3
    Po upečení maso vyjmeme z trouby, do výpeku přilijeme víno a smetanu rozmíchanou s dvěma lžícemi mouky a provaříme. Sekanou nakrájíme na úhledné plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.