Sekaná z králíka
85 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3decilitryVoda pitná
- 1kilogramKráličí maso
- 150gramůSlanina vepřová
- 200gramůAnglická slanina
- 1decilitrVíno bílé
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkyZázvor mletý
- 1kusCitrony
- 3lžíceKečup ostrý
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyMajoránka
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1249 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
98 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Umyté a vykostěné králičí maso a slaninu spolu s cibulí na strojku na maso pomeleme.
- 2Do mísy s mletým masem přidáme pepř, sůl, zázvor, citrónovou šťávu, kečup, majoránku, rozmačkaný česnek, vejce s moukou a dobře promícháme. Utvoříme šišku, potřeme ji 1 ks rozšlehaným vejcem, naskládáme plátky slaniny, položíme na máslem vymaštěný pekáč, podlijeme vodou a za občasného podlévání v předehřáté troubě pečeme přibližně 1 hodinu.
- 3Po upečení maso vyjmeme z trouby, do výpeku přilijeme víno a smetanu rozmíchanou s dvěma lžícemi mouky a provaříme. Sekanou nakrájíme na úhledné plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.