Sekaná ze štiky
120 min.
Ingredience
- 1200gramůŠtika obecná
- 1kusCibule
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusBobkový list
- 3gramyNové koření celé
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 2kusyRohlíky bílé
- 40mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůPetržel kudrnka
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
921 mg
Postup přípravy
- 1Rybu očistíme, odkrojíme hlavu a ploutve, stáhneme kůži a všechny zbytky spolu se zeleninou a kořením dáme vařit.
- 2Na pánvi osmažíme na másle cibuli nadrobno, přidáme čisté maso a orestujeme. V míse namočíme nakrájený rohlík do mléka, přidáme maso s cibulí a směs rozemeleme na masovém strojku. Přidáme vejce, koření, sůl a důkladně promícháme. Vývar ze zbytků scedíme, čistý přivede k mírnému varu. Na navlhčenou, tukem potřenou utěrku rozložíme masovou směs, vytvarujeme do válečku, zavineme a na koncích svážeme. Sekanou ponoříme do vývaru a na mírném ohni vaříme asi hodinu a čtvrt, necháme trochu vychladnout, vyjmeme z vývaru, zbavíme utěrky a nakrájíme na plátky. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.