Sekaná ze zelí a masa
65 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1000gramůZelí hlávkové bílé
- 0,5litrVoda pitná
- 30gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 1decilitrMléko polotučné
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůStrouhanka
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrouháme na nudličky, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme strouhank (odložíme jen strouhanku na vysypání pekáče) a zalijeme trochou mléka, všechno přidáme k zelí. Mleté maso osolíme, okořeníme a důkladně promísíme se zelím. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, vzniklou hmotu stejnoměrně rozložíme a uhladíme v pekáči. Povrch polijeme zbylým rozpuštěným máslem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut, až se vytvoří na povrchu kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.