Sekané biftečky z vepřového a slepičího masa
75 min.
Ingredience
- 1kusSlepice
- 300gramůVepřové maso mleté
- 1kusCibule
- 5lžičekMuškátový oříšek
- 150gramůStrouhanka
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůSádlo škvařené
- 300mililitrůVoda pitná
- 1000gramůBrambory vařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
46 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slepici zbavíme kůže a kostí, maso nakrájíme na kousky, dvakrát umeleme a dáme do misky.
- 2Přidáme mleté vepřové maso, 20 g hladké mouky, 100 g strouhanky, žloutky, osolíme, opepříme a přistrouháme muškátový oříšek. Promíchanou masovou směs dobře prohněteme a přemístíme na vál posypaný zbytkem strouhanky. Utvoříme 16 kuliček, které zploštíme dlaní na malé biftečky.
- 3Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli.
- 4V nízkém širokém kastrolu rozpálíme sádlo, na kterém biftečky z obou stran zprudka opečeme. Přendáme je do jiné nádoby a udržujeme v teple.
- 5Do tuku po opékání dáme zpěnit cibuli, přidáme 40 g hladké mouky, kterou chvíli za stálého míchání smažíme dozlatova. Přilijeme teplou vodu, zamícháme a krátce povaříme. Do kastrolu vrátíme opečené biftečky, zakryjeme a dáme do trouby předehřáté na 160°C na 30 minut dusit.
- 6Podáváme s vařenými bramborami, přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.