Sekané bifteky v houbové omáčce
60 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyCibule
- 2lžičkySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůVoda pitná
- 300gramůHouby čerstvé
- 1lžíceHořčice
- 1kusCitrony
- 200mililitrůSmetana
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůOlej rostlinný
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
33 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté vepřové maso smícháme s 30 g hladké mouky, jednou drobně nakrájenou cibulí, přidáme sůl, pepř, vejce, směs dobře promícháme a vytvoříme 8 malých biftečků, které v kastrolu na oleji opečeme z obou stran.
- 2Maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně pokrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, vrátíme biftečky, podlijeme vodou, přiklopíme a na mírném ohni dusíme ještě 20 minut.
- 3Houby očistíme, rozkrájíme na plátky, podusíme na másle a vložíme do kastrolu k biftečkům. Přidáme lžíci hořčice, šťávu z 1 citronu (můžeme přidat i proužky kůry) a zahustíme smetanou, smíchanou s 10 g hladké mouky. Krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.