Sekané kapří bifteky
70 min.
Ingredience
- 0,5kilogramKapr obecný
- 100gramůOlej rostlinný
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceHořčice
- 2lžíceOcet vinný
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
968 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z kapra stáhneme kůži, omyjeme jej, vykostíme a umeleme s cibulí. Přidáme 10 g hladké mouky, osolíme, opepříme a smícháme s vejci. Ze směsi vytvarujeme 8 malých biftečků, které dozlatova opečeme na oleji.
- 2Vyjmeme bifteky z tuku, na kterém pak zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme 30 g hladké mouky, necháme zrůžovět, zalijeme vodou na řídkou omáčku, přidáme ocet a hořčici, podle potřeby přisolíme a do omáčky vrátíme opečené biftečky. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 20 minut dusíme.
- 3Biftečky podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.