Sekaný vepřový řízek s celerem
45 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová plec
- 25gramůSůl
- 0,5gramPepř černý mletý
- 200gramůCeler bulvový
- 250gramůStrouhanka
- 80gramůVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůMléko polotučné
- 300mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
47 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec opláchneme a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, mléko, vejce, prosátou hladkou mouku a celer, který jsme očistili, omyli a nastrouhali najemno. Vše promícháme a vzniklou směs necháme odležet v lednici asi 1 hodinu.
- 2Potom ze směsi tvoříme ploché řízky a obalíme je v mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a ve strouhance. Klademe je do horkého oleje a po obou stranách smažíme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.