Sele nadívané
220 min.
Ingredience
- 5kilogramůSele
- 20gramůSůl
- 150gramůMáslo čerstvé
- 300gramůŽemle tuková
- 500mililitrůMléko polotučné
- 5kusůVejce slepičí
- 5gramůPepř černý mletý
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 400gramůHořčice
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
37 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
406 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a vyvrhnuté sele opláchneme, osušíme, nasolíme i zevnitř, pomažeme máslem a necháme odležet. Mezitím si připravíme nádivku. Suché housky zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Z vyvrhnutých vnitřností vybereme játra, plíce a srdce, umeleme na masovém strojku, vložíme na pánev, kde jsme rozehřáli 100 gramů másla, osolíme, opepříme a podusíme. Do vychladlé směsi vmícháme vejce, nasáklé housky a nádivkou naplníme břicho selete. Zašijeme, pověsíme na roštovací tyč a rožníme asi tři hodiny. Sele průběžně otáčíme a potíráme pivem.
- 2Hotové sele naporcujeme a podáváme s hořčicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.