Sele nadívané

220 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
37 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
406 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vyvrhnuté sele opláchneme, osušíme, nasolíme i zevnitř, pomažeme máslem a necháme odležet. Mezitím si připravíme nádivku. Suché housky zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Z vyvrhnutých vnitřností vybereme játra, plíce a srdce, umeleme na masovém strojku, vložíme na pánev, kde jsme rozehřáli 100 gramů másla, osolíme, opepříme a podusíme. Do vychladlé směsi vmícháme vejce, nasáklé housky a nádivkou naplníme břicho selete. Zašijeme, pověsíme na roštovací tyč a rožníme asi tři hodiny. Sele průběžně otáčíme a potíráme pivem.
  • 2
    Hotové sele naporcujeme a podáváme s hořčicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.