Sele s houskovou nádivkou na rožni
230 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSádlo škvařené
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kusSele
- 100gramůStrouhanka
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
464 mg
Cukr
909 mg
Postup přípravy
- 1Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na másle do sklovita.
- 2Utřeme do pěny máslo a přimícháme žloutky.
- 3Umeleme vnitřnosti, z bílků ušleháme sníh a vše dobře promícháme. Přidáme strouhanku, sůl, pepř a majoránku.
- 4Sele naplníme nádivkou, protáhneme jím rožeň a zašijeme.
- 5Při rožnění potíráme sele často sádlem a pivem, pozvolna opékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.