Selečí kotlety a bůček na grilu
120 min.
Ingredience
- 1kilogramSelečí kotleta
- 0,5lžíceKmín celý
- 4lžícePepř 4 barev
- 1lžíceSůl
- 5lžicOlej olivový
- 600gramůVepřový bok
- Marináda
- 8lžicHořčice Dijonská
- 6lžicMed včelí
- 4lžíceBalsamico ocet
- 4lžíceCukr krupice
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžičkyChilli mleté
- Příloha
- 100gramůHořčice
- 200gramůKřen
- 8krajícůChléb konzumní
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
67 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček s kůží a selečí kotlety omyjeme a osušíme. Kůži na bůčku na několika místech nařízneme. Maso z každé strany posypeme kmínem, pepřem 4 barev a solí, poté potřeme olejem. Připravíme si marinádu: V misce smícháme dijónskou hořčici, med, balsamico ocet, třtinový cukr, rozehřáté máslo, citrónovou šťávu, worcester a mleté chilli. Oba kusy masa důkladně potřeme marinádou (všechny zářezy), dáme ho do mísy a zakryjeme.
- 2Necháme ho marinovat 2 hodiny. Maso poté zabalíme do alobalu, dáme na gril a pečeme při 180-220°C přibližně 1,15-1,5 hodiny.
- 3Oloupaný a omytý křen jemně nastrouháme. 15-20 minut před dopečením z masa odstraníme alobal a dopečeme ho na přímém plameni do zlatohněda. Maso občas obrátíme.
- 4Upečený bůček i kotlety naporcujeme a podáváme s hořčicí, nastrouhaným křenem a chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.