Selská frittata
25 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej olivový
- 2kusyPórek
- 500gramůDýně
- 50gramůOříšky piniové
- 8kusůVejce slepičí
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme si na něm nakrájený pórek a dýni. Jakmile nám zelenina změkne, přidáme oříšky.
- 2Mezitím, co se nám smaží zelenina, si do mísy rozklepneme vajíčko, přidáme smetanu, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř a vidličkou rozšleháme. Snížíme teplotu na pánvi a směs přilijeme. Smažíme, dokud není směs tuhá. Ihned poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.