Selská galantina v kapustovém listě
130 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 500gramůVepřová plec
- 1lžíceSůl
- 1lžícePepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůAnglická slanina
- 1kusVepřová kůže
- 2kusyMrkev kořen
- 5decilitrůVývar drůbeží
- 0,5kusKapusta hlávková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
60 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Dáme je do mísy.
- 2Vepřovou plec omyjeme, pokrájíme na kusy a pomeleme na jemno na masovém mlýnku. Pak mleté maso přidáme ke kuřecímu masu, osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a důkladně promícháme.
- 3Kapustové listy omyjeme, mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu krátce spaříme ve vařící vodě, vyndáme sítkem, necháme odkapat. Kapustové listy pak rozložíme na čistou utěrku. Na listy poklademe plátky anglické slaniny, na ni rozložíme masovou směs, na ni poskládáme plátky mrkve a pomocí utěrky těsně zabalíme roládu. Listy na krajích zabalíme tak, aby nemohla z masového válečku vytéct šťáva.
- 4Roládu převážeme tenkým provázkem. Hlubší pekáč vyložíme větší vepřovou kůží, na ni položíme roládu, zalijeme drůbežím vývarem, pekáč zakryjeme a maso vaříme přibližně 1 a 1/2 hodiny. Hotové maso necháme ve vývaru vychladnout, potom roládu vyjmeme, zatížíme závažím a necháme v chladničce 2 dny. Pak opatrně odstraníme provázek, galantinu nakrájíme na plátky a servírujeme s čerstvou zeleninou.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.