Selská galantina v kapustovém listě

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
60 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Dáme je do mísy.
  • 2
    Vepřovou plec omyjeme, pokrájíme na kusy a pomeleme na jemno na masovém mlýnku. Pak mleté maso přidáme ke kuřecímu masu, osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a důkladně promícháme.
  • 3
    Kapustové listy omyjeme, mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu krátce spaříme ve vařící vodě, vyndáme sítkem, necháme odkapat. Kapustové listy pak rozložíme na čistou utěrku. Na listy poklademe plátky anglické slaniny, na ni rozložíme masovou směs, na ni poskládáme plátky mrkve a pomocí utěrky těsně zabalíme roládu. Listy na krajích zabalíme tak, aby nemohla z masového válečku vytéct šťáva.
  • 4
    Roládu převážeme tenkým provázkem. Hlubší pekáč vyložíme větší vepřovou kůží, na ni položíme roládu, zalijeme drůbežím vývarem, pekáč zakryjeme a maso vaříme přibližně 1 a 1/2 hodiny. Hotové maso necháme ve vývaru vychladnout, potom roládu vyjmeme, zatížíme závažím a necháme v chladničce 2 dny. Pak opatrně odstraníme provázek, galantinu nakrájíme na plátky a servírujeme s čerstvou zeleninou.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.