Selská omeleta z Jury
35 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 1kusCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 4decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 5gramůSůl
- 30gramůPetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- Na fazolky
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 2gramyMuškátový oříšek
- 4gramyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
46 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky, pokud jsou velké, rozpůlíme. Na velké pánvi na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme brambory a orestujeme asi 5 minut.
- 2V míse zatím ušleháme vejce, vmícháme strouhaný ementál, smetanu, sůl a nasekanou petrželku. Směsí zalejeme brambory a necháme na mírném ohni péct až do ztuhnutí, asi 10 minut.
- 3Zatím na jiné pánvi na másle podusíme zelené fazolky, osolíme, ochutíme bílým pepřem a muškátovým oříškem.
- 4Hotovou omeletu rozdělíme na 4 porce a podáváme s dušenými fazolkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.