Selská omeleta z Jury

35 min.
Švýcarsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
46 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky, pokud jsou velké, rozpůlíme. Na velké pánvi na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme brambory a orestujeme asi 5 minut.
  • 2
    V míse zatím ušleháme vejce, vmícháme strouhaný ementál, smetanu, sůl a nasekanou petrželku. Směsí zalejeme brambory a necháme na mírném ohni péct až do ztuhnutí, asi 10 minut.
  • 3
    Zatím na jiné pánvi na másle podusíme zelené fazolky, osolíme, ochutíme bílým pepřem a muškátovým oříškem.
  • 4
    Hotovou omeletu rozdělíme na 4 porce a podáváme s dušenými fazolkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.