Selská paštika

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1260 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
85 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřová játra a vepřový bok dvakrát pomeleme. Pak pomleté maso vložíme do kuchyňského robotu a přidáme k nim smetanu ke šlehání a vejce. Rozmixujeme. Masovou směs potom osolíme a opepříme a nasypeme k ní sušené mléko. Přidáme ještě sherry a koňak. Vložíme na drobné kostičky nakrájené sádlo a vše znovu dobře v robotu promixujeme.
  • 2
    Přichystáme si zavařovací sklenici, do které vložíme polévkovou lžíci vyškvařeného sádla. Sklenici po lžících plníme masovou směsí. Na povrch masové směsi potom vložíme ještě lžíci sádla. Pak sklenici dobře uzavřeme. Připravíme si zavařovací hrnec, ve kterém sklenice s vyrobenou směsí sterilujeme při teplotě 75°C celkem jeden a půl hodiny.
  • 3
    Necháme paštiku sterilovat a během sterilizace si necháme zkaramelizovat šalotku. Přichystáme si menší pánev, do níž vložíme 3 lžíce slunečnicového oleje a přidáme 3 lžičky cukru. Vhodíme na hrubší kousky nasekanou šalotku a počkáme, až cukr zkaramelizuje a šalotka změkne.
  • 4
    Topinky opečeme a hotové zlehka potřeme prolisovaným česnekem. Podáváme je jako přílohu k paštice. Pro zpestření chuti servírujeme paštiku s rakytníkovým džemem a karamelizovanou šalotkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.