Selská pivní polévka
55 min.
Ingredience
- krutonky
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusRohlíky bílé
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůVepřový bok uzený
- 400mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPórek
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1200mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci osmahneme na kostičky nakrájené maso, přidáme očištěné, nakrájené houby a znovu osmahneme. Nakonec přidáme všechnu očištěnou, nakrájenou zeleninu a vše smažíme několik minut. Podlijeme dostatečným množstvím vody, osolíme, opepříme a vaříme téměř doměkka. Chvíli před koncem vaření přilijeme pivo a polévku ještě krátce povaříme. Při podávání do každé porce vsypeme nasekanou petrželku a vložíme opečené krutonky.
- 2Příprava krutonků: Rohlík nakrájíme na kolečka, položíme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme nastrouhaným sýrem. Přidáme kousek másla a krutonky zprudka zapečeme v horké troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.