Selská vepřová játra
40 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 250gramůJátra vepřová
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 50gramůPaprikové lusky čerstvé
- 50gramůRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
880 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěná játra nakrájíme na proužky, obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi na rozpáleném oleji. Poté játra vyjmeme a na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, omytá, na dílky nakrájená rajčata, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petrželku. Směs chvíli podusíme a potom ji nasypeme na osmažená játra a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.