Selské brambory se sýrem a žampiony

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
36 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce (asi 25 minut), slijeme, oloupeme a nakrájíme na dílky.
  • 2
    Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky, omytý pórek na kolečka. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 3 minuty a potom propláchneme studenou vodou.
  • 3
    Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli nakrájíme na osminky.
  • 4
    Na másle opečeme na nudličky nakrájenou slaninu, vyjmeme ji a na výpeku po částech opékáme brambory, žampiony a zeleninu. Slaninu vrátíme do pánve, vše osolíme a opepříme.
  • 5
    Sýr nakrájíme na kostičky a posypeme jím brambory. Pod pokličkou necháme sýr roztavit.
  • 6
    Nakonec pokrm posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.