Selské brambory se sýrem a žampiony
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 750gramůBrambory
- 300gramůPórek
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 125gramůSlanina vepřová
- 60gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMrkev kořen
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžícePažitka
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
36 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce (asi 25 minut), slijeme, oloupeme a nakrájíme na dílky.
- 2Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky, omytý pórek na kolečka. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 3 minuty a potom propláchneme studenou vodou.
- 3Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli nakrájíme na osminky.
- 4Na másle opečeme na nudličky nakrájenou slaninu, vyjmeme ji a na výpeku po částech opékáme brambory, žampiony a zeleninu. Slaninu vrátíme do pánve, vše osolíme a opepříme.
- 5Sýr nakrájíme na kostičky a posypeme jím brambory. Pod pokličkou necháme sýr roztavit.
- 6Nakonec pokrm posypeme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.