Selské jitrnice

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
47 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
300 mg
Cukr
295 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou hlavu, bůček a plíce očistíme a opláchneme. Spolu s cibulí je uvaříme v mírně osolené vodě, vykostíme a na hrubo rozsekáme.
  • 2
    Vepřová játra opláchneme, najemno umeleme a promícháme je s žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou. Přidáme rozsekané maso, česnek utřený se solí, jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu, majoránku a mleté koření, zalijeme dávkou vývaru z masa a prejt promícháme a přisolíme.
  • 3
    Potom prejt plníme do připravených střev, zašpejlujeme a 10-15 minut zvolna vaříme (uvařené jitrnice vyplavou na povrch).
  • 4
    Jitrnice vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme v chladu ztuhnout.
  • 5
    Před podáváním jitrnice opékáme na horkém sádle po obou stranách a při podávání je přeléváme sádlem s výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.