Selské řízky
65 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 150gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 400gramůKapusta hlávková
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceStrouhanka
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
56 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na tenčí plátky, naklepeme a osolíme. Očištěnou kapustu opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Obě cibule a slaninu nakrájíme nadrobno.
- 2V menším rendlíku osmažíme slaninu s jednou cibulí, přimícháme kapustu a na mírném plameni dusíme. K měkké kapustě vmícháme rozšlehaná vejce, pepř a zahustíme strouhankou. Směs necháme zchladnout, poté jí naplníme řízky.
- 3Řízky zavineme, sepneme jehlou, poprášíme moukou a osmažíme spolu s druhou cibulí na sádle dozlatova. Závitky zalijeme vodou a na mírném plameni dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme na tuk, zaprášíme zbylou moukou, zarestujeme, zalijeme vývarem a alespoň 10 minut za častého míchání povaříme.
- 4Závitky podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.