Semínkový chléb z podmáslí

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu zapneme, aby se předehřála na 220 °C, pečící nádobu vymažeme lžící másla a vysypeme lžící mouky. Vodu smícháme s octem, olejem, vzešlým kváskem a ochutíme solí. Potom do směsi vmícháme pohankovou mouku a semínka, čímž získáme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí urovnáme těsto do tukem vymazané pečící nádoby, potřeme žloutkem a posypeme slunečnicovými, dýňovými, lněnými a sezamovými semínky a pečeme 45 minut v předehřáté troubě asi 45 minut. Chléb servírujeme vychladlý jako ostatní běžné pečivo.
  • 2
    Kvásek:
  • 3
    Podmáslí pokojové teploty smícháme s cukrem a sušeným droždím a necháme vykynout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.