Semínkový chléb z podmáslí
105 min.
Ingredience
- Kvásek
- 250mililitrůMléko - podmáslí
- 1lžičkaCukr krupice
- 20gramůDroždí sušené
- Příprava pečící nádoby
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pohanková
- Těsto
- 200mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceOlej stolní
- 9gramůSůl
- 1gramMouka pohanková
- 2lžíceSlunečnice - semena
- 2lžíceDýňová semínka
- 2lžíceSezam - semena
- 2lžíceLněné semínko
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu zapneme, aby se předehřála na 220 °C, pečící nádobu vymažeme lžící másla a vysypeme lžící mouky. Vodu smícháme s octem, olejem, vzešlým kváskem a ochutíme solí. Potom do směsi vmícháme pohankovou mouku a semínka, čímž získáme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí urovnáme těsto do tukem vymazané pečící nádoby, potřeme žloutkem a posypeme slunečnicovými, dýňovými, lněnými a sezamovými semínky a pečeme 45 minut v předehřáté troubě asi 45 minut. Chléb servírujeme vychladlý jako ostatní běžné pečivo.
- 2Kvásek:
- 3Podmáslí pokojové teploty smícháme s cukrem a sušeným droždím a necháme vykynout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.