Sépie na víně a rajčatech
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kilogramSépie
- 3decilitryOlej rostlinný
- 2decilitryVíno bílé
- 100gramůPetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1169 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
78 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Sépie dobře omyjeme, osušíme, lehce obalíme v hladké mouce a orestujeme na části rozpáleného oleje.
- 2V hrnci na zbylém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme víno, přidáme nasekanou petržel, bobkový list, osolíme, opepříme a pár minut povaříme. Potom přilijeme rajčatový protlak, důkladně promícháme, přidáme osmažené sépie, zakryjeme poklicí a necháme 30 minut povařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.