Sépie s paprikou a fazolovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 400gramůSépie
- 1kusPaprika zelená
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceCibulka jarní
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaZázvor celý
- 0,5lžičkaOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
8 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
427 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme sépie. Z každé odřízneme těsně nad okem chapadélka, z těla vyjmeme průsvitný osten, stáhneme kůži, důkladně omyjeme a necháme osušit na papírové utěrce. Poté každou sépii rozřízneme, vnitřek rozdělíme šikmými řezy tak, aby tvořily kosočtvercovou síť a nakrájíme na menší kousky. Maso vhodíme na několik vteřin do vařící vody, vyjmeme a důkladně osušíme.
- 2Zelenou papriku rozkrojíme na malé trojúhelníčky. V pánvi rozpálíme olej a papriku za stálého míchání osmahneme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, zázvor a jarní cibulku, promícháme, po minutě přidáme fazolovou omáčku, zalijeme rýžovým vínem, pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.