Sépie s paprikou a fazolovou omáčkou

30 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
8 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
427 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme sépie. Z každé odřízneme těsně nad okem chapadélka, z těla vyjmeme průsvitný osten, stáhneme kůži, důkladně omyjeme a necháme osušit na papírové utěrce. Poté každou sépii rozřízneme, vnitřek rozdělíme šikmými řezy tak, aby tvořily kosočtvercovou síť a nakrájíme na menší kousky. Maso vhodíme na několik vteřin do vařící vody, vyjmeme a důkladně osušíme.
  • 2
    Zelenou papriku rozkrojíme na malé trojúhelníčky. V pánvi rozpálíme olej a papriku za stálého míchání osmahneme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, zázvor a jarní cibulku, promícháme, po minutě přidáme fazolovou omáčku, zalijeme rýžovým vínem, pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.