Sépie se špenátem
100 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 1kilogramSépie
- 1decilitrCitronová šťáva
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůPetržel - nať
- 6gramůKopr čerstvý
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
28 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Sépie dobře očistíme, propláchneme a pokrájíme, necháme okapat v cedníku.
- 2Mezitím osmažíme na oleji na kolečka nakrájenou cibuli, potom přihodíme sépii a necháme vařit tak dlouho, dokud se nevyvaří všechna voda a nezůstane jen olej.
- 3Listy špenátu omyjeme, scedíme, pokrájíme nadrobno a přihodíme k sépiím. Přidáme kopr, petržel, osolíme, opepříme, zalijeme citronovou šťávou a vaříme asi hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
stepankovaaneta
st 2. 4. 2014
Miluji mořské plody. Mnam :-)