Sépiové rizoto s žampiony

70 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme šalotky a jemně nasekáme. Očistíme houby a pokrájíme na plátky. Vykucháme sépie, sloupneme z nich vnější blánu, vyjmeme hřbetní kost a pokrájíme na proužky. Nasekáme petrželku.
  • 2
    Očistíme špenátové listy a pokrájíme na nudličky. Uvedeme do varu rybí vývar. Do pánve nalijeme olej a osmažíme na středním plameni nasekanou šalotku. Přisypeme rýži a smažíme 1-2 minuty, přilijeme bílé víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Za občasného zamíchání přiléváme horký rybí vývar, ve kterém vaříme rýži 15-18 minut.
  • 3
    Na oleji osmažíme nasekanou šalotku a přidáme houby a smažíme.
  • 4
    Přidáme na nudličky pokrájené sépie a za občasného zamíchání smažíme.
  • 5
    Přidáme pokrájený špenát, osolíme a opepříme. Vše dusíme na mírném plameni 2 minuty. Přidáme směs hub, špenátu a sépií. Již měkké rizoto al dente stáhneme z ohně, vmícháme na kousíčky pokrájené máslo. Necháme pod pokličkou dojít. Horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.