Sépiové rizoto s žampiony
70 min.
Ingredience
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůSépie
- 300gramůRýže Basmati
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 60gramůPetržel - nať
- 1litrVývar rybí
- 100mililitrůVíno bílé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 60gramůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme šalotky a jemně nasekáme. Očistíme houby a pokrájíme na plátky. Vykucháme sépie, sloupneme z nich vnější blánu, vyjmeme hřbetní kost a pokrájíme na proužky. Nasekáme petrželku.
- 2Očistíme špenátové listy a pokrájíme na nudličky. Uvedeme do varu rybí vývar. Do pánve nalijeme olej a osmažíme na středním plameni nasekanou šalotku. Přisypeme rýži a smažíme 1-2 minuty, přilijeme bílé víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Za občasného zamíchání přiléváme horký rybí vývar, ve kterém vaříme rýži 15-18 minut.
- 3Na oleji osmažíme nasekanou šalotku a přidáme houby a smažíme.
- 4Přidáme na nudličky pokrájené sépie a za občasného zamíchání smažíme.
- 5Přidáme pokrájený špenát, osolíme a opepříme. Vše dusíme na mírném plameni 2 minuty. Přidáme směs hub, špenátu a sépií. Již měkké rizoto al dente stáhneme z ohně, vmícháme na kousíčky pokrájené máslo. Necháme pod pokličkou dojít. Horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.