Sépiové špagety s rajčaty a smetanou
45 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůŠpagety sépiové
- 3stroužkyČesnek
- 30gramůBazalka
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCréme fraiche
- 300gramůMušle v nálevu
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
28 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Bazalku posekáme najemno, česnek nakrájíme na plátky, mušle scedíme a vybereme maso. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme česnek, orestujeme, přidáme rajčata z konzervy, osolíme, opepříme, podusíme 10 minut, přimícháme smetanu (créme fraiche), maso z mušlí a ještě 4 minuty podusíme. Pánev odstavíme, posypeme bazalkou a promícháme. Černé těstoviny upravíme na talíře, přelijeme rajčatovou směsí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.