Severoafrický chléb
205 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 60mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůMed včelí
- 25gramůChlebový kvásek
- 5gramůSůl
- 650gramůMouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 50gramůMouka pšeničná - Semolina
- 2gramySkořice mletá
- 2gramyMuškátový oříšek
- 2gramyPepř bílý
- 20gramůMrkev kořen
- 20gramůČesnek
- 20gramůPažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
886 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme vodu, olej a med, přidáme semolinovou a tmavou mouku, sůl, koření, strouhanou mrkev a česnek, vmícháme chlebový kvásek. Přendáme do nádoby domácí pekárny a nastavíme program na celozrnný chléb. Po zaznění signálu přisypeme nasekanou pažitku a necháme péct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.