Severočeský vepřový špíz

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
73 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
949 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Klobásu také rozkrájíme na kolečka a slaninu na tenké kousky. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme v misce se solí.
  • 2
    Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky, které opepříme, potřeme česnekem se solí a olejem, vložíme do mísy a necháme v chladu marinovat. Během marinování občas promícháme.
  • 3
    Marinované kousky masa napichujeme střídavě se slaninou a kolečky cibule a klobásy na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.
  • 4
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm prudce osmažíme ze všech stran, pak oheň zmírníme a dopečeme je.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 16. 10. 2015
Severočeský vepřový špíz
Maso jsem nechala marinovat bez soli, tu jsem přidala těsně před přípravou. Špízy jsou dost veliké, dělala jsem jich více a jelikož nemám tak velkou pánev, tak jsem je připravovala v troubě. V receptu je uvedeno mizivé množství oleje, je ho třeba více a použila jsem řepkový. Různé špízy máme rádi, tak jsme si pochutnali. Pro vůni se může přidat i kousek obyčejné uzené slaniny. Jako přílohu jsem použila v páře vařené chalupářské brambory se slupkou a zelný salát s paprikou.