Shitake s krevetami a petrželí
25 min.
Ingredience
- 400gramůHouby Shitake sušené
- 1kusŠalotka
- 10mililitrůOlej stolní
- 5mililitrůPetržel - nať
- 5mililitrůSůl
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 800gramůKrevety tygří - loupané
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
18 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby řádně očistíme a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme, nakrájíme na jemno. Na pánvi rozpálíme olej společně s půlkou másla, houby osmahneme na obou stranách.
- 2Do pánve přimícháme nasekanou šalotku s petrželkou, houby osolíme a opepříme, za stálého míchání smažíme nadéle 3 minut.
- 3Na jiné pánvi necháme rozpustit zbylé máslo, část másla si odložíme stranou a 5 minut na ní smažíme krevety. Dochutíme solí a pepřem, lehce polijeme citronovou šťávou.
- 4Osmažené houby polijeme zbytkem másla, obložíme krevetami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.