Sicilské lasagne s vepřovým masem
155 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 0,5kusMrkev kořen
- 0,5kusCeler řapíkatý
- 45mililitrůOlej olivový
- 250gramůVepřové maso libové
- 60mililitrůVíno bílé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2kusyBobkový list
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůLasagne
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůMozzarella
- 60mililitrůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky. V pánvi si na 30 ml olivového oleje osmažíme pokrájenou zeleninu. Smažíme 10 minut za častého míchání.
- 2Vmícháme vepřové maso bez kosti nakrájené na kostičky. Smažíme 5 minut dozlatova. Dolijeme vínem a povaříme dalších 5 minut. Poté přidáme nakládaná nakrájená rajčata, drůbeží vývar a lžíci rajského protlaku. Bobkové listy natrhneme a přidáme do pánve spolu s nakrájenou petrželí. Dochutíme solí a pepřem. Vše důkladně promícháme. Dusíme 35 minut doměkka. Občas zamícháme. Pánev odstavíme z plotny a odstraníme bobkové listy.
- 3Plátky lasagní nakrájíme na 2,5 cm široké proužky a vaříme je po dobu 4 minut v osolené vodě. Slijeme je a smícháme se směsí.
- 4Polovinu směsi nalijeme do pekáče, zakryjeme polovinou natvrdo uvařených vajec nakrájených na kolečka a na ně umístíme nakrájenou mozzarellu a nastrouhaný parmezán. Vrstvy opakujeme a nakonec pokapeme zbývajícím olivovým olejem. Pečeme v troubě 35 minut při 190 stupních. Před servírováním necháme 10 minut ustát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.