Sicilské lasagne s vepřovým masem

155 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky. V pánvi si na 30 ml olivového oleje osmažíme pokrájenou zeleninu. Smažíme 10 minut za častého míchání.
  • 2
    Vmícháme vepřové maso bez kosti nakrájené na kostičky. Smažíme 5 minut dozlatova. Dolijeme vínem a povaříme dalších 5 minut. Poté přidáme nakládaná nakrájená rajčata, drůbeží vývar a lžíci rajského protlaku. Bobkové listy natrhneme a přidáme do pánve spolu s nakrájenou petrželí. Dochutíme solí a pepřem. Vše důkladně promícháme. Dusíme 35 minut doměkka. Občas zamícháme. Pánev odstavíme z plotny a odstraníme bobkové listy.
  • 3
    Plátky lasagní nakrájíme na 2,5 cm široké proužky a vaříme je po dobu 4 minut v osolené vodě. Slijeme je a smícháme se směsí.
  • 4
    Polovinu směsi nalijeme do pekáče, zakryjeme polovinou natvrdo uvařených vajec nakrájených na kolečka a na ně umístíme nakrájenou mozzarellu a nastrouhaný parmezán. Vrstvy opakujeme a nakonec pokapeme zbývajícím olivovým olejem. Pečeme v troubě 35 minut při 190 stupních. Před servírováním necháme 10 minut ustát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.