Sicilské sardinky

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
66 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozinky namočíme do teplé vody.
  • 2
    Sardinky omyjeme, odkrojíme jim hlavy a ocásky. Rozpůlíme na 2 filety.
  • 3
    Zapékací mísu vytřeme olejem, naskládáme do ní vedle sebe sardinkové filety.
  • 4
    Chlebovou střídku osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a hrozinky. Přimícháme pinie.
  • 5
    Pomeranče vymačkáme, šťávou zalijeme maso v pekáčku, osolíme, opepříme. Pokapeme olivovým olejem, okraje ozdobíme plátky pomeranče, posypeme chlebovou střídkou.
  • 6
    Pečeme při 180 °C 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Sicilské sardinky
Velmi chutné sardinky 😁