Sicilské sardinky
40 min.
Ingredience
- 150gramůHrozinky
- 50mililitrůOlej olivový
- 150gramůPomeranče
- 150gramůOříšky piniové
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůChléb konzumní
- 1000gramůSardinka obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
66 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky namočíme do teplé vody.
- 2Sardinky omyjeme, odkrojíme jim hlavy a ocásky. Rozpůlíme na 2 filety.
- 3Zapékací mísu vytřeme olejem, naskládáme do ní vedle sebe sardinkové filety.
- 4Chlebovou střídku osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a hrozinky. Přimícháme pinie.
- 5Pomeranče vymačkáme, šťávou zalijeme maso v pekáčku, osolíme, opepříme. Pokapeme olivovým olejem, okraje ozdobíme plátky pomeranče, posypeme chlebovou střídkou.
- 6Pečeme při 180 °C 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Sicilské sardinky
Velmi chutné sardinky 😁