Sicilský králík
95 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80gramůPetržel kořen
- 120gramůCibule
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 30gramůSardelová pasta
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůCitronová kůra
- 800gramůKrálík
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
47 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče na 12 dkg rozehřátého másla. Přisypeme nakrájenou petržel, cibuli, podlijeme
- 2vývarem, přendáme do trouby a pečeme do červena. Až maso bude téměř hotové, potřeme ho máslem s rozetřenou sardelovou pastou a dopečeme. Hotového králíka naporcujeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme citronovou kůru, provaříme a scedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.